vår filosofi
är att det finns inget bättre än att vara i bergen, oavsett om du åker skidor, bräda, klättrar i berg eller färdas med skoter. Vår målsättning är att du som går kurs hos oss efteråt ska känna att du fått med dig kunskap som ökar ditt intresse för att ge dig ut på nya äventyr – men med den respekt och kunskap som krävs för att kunna genomföra dina drömmar.

 
 

Lavinkurser för privatpersoner

I mer än 10 år har Åre Lavincenter varit Sveriges främsta utbildare inom lavinsäkerhet. Vi har också utvecklat och slipat på våra lavinkurser till dagens utbildningsprogram som är bland de främsta i världen. I många av våra lavinutbildningar kombinerar vi den praktiska delen på plats i Åre med en förberedande webkurs som du genomför hemma. Vi lånar ut Jetforce-ballongsäckar till våra kursdeltagare och genomför lektioner med dessa, helt i linje med vad den senaste olycksstatistiken säger. Vår världsunika lavinräddningssimulator och HLR-lektionen är sedan flera år tillbaka standardmoment på flera av våra kurser.

 

Nytt i utbildningsprogrammet är kursen Alpin Säkerhet & Glaciärkurs. Den riktar sig till er som vill fortsätta lite längre ut i bergen, in i brantare terräng och upp på glaciärer.

 

I vårt utbildningssystem så finns det lavinkurser för alla nivåer. Oavsett om du bara är nyfiken på vad en lavin egentligen är, till om du är en mycket erfaren fjällmänniska så garanterar vi att du kommer att få lära dig en massa nytt om både snö, laviner och lavinsäkerhet.

Kommande kurser för privatpersoner