vår filosofi
är att det finns inget bättre än att vara i bergen, oavsett om du åker skidor, bräda, klättrar i berg eller färdas med skoter. Vår målsättning är att du som går kurs hos oss efteråt ska känna att du fått med dig kunskap som ökar ditt intresse för att ge dig ut på nya äventyr – men med den respekt och kunskap som krävs för att kunna genomföra dina drömmar.

 
 

   Lavinkurs Fortsättning - Topptur (tidigare Lavinkurs Avancerad)

 

Lavinkurs Fortsättning - Topptur riktar sig till dig som redan gått en grundkurs, åkt offpist några år och nu börjat gå topptur - eller vill börja med toppturer. Kursen bygger vidare på konceptet från Lavinkurs Grund - Friåkning och vi fördjupar oss i beslutsfattandet. Bland annat genom att titta närmare på en rad olika beslutsstöd. En stor del av kursen fokuseras på vägval och hur man hanterar risken genom att välja hur, var och när man färdas i terrängen.

Vi går också igenom grundläggande topptursteknik med spårläggning, vändningar och hantering av stighudar.

För att kunna hantera lavinterräng även i dåligt väder ingår det flera lektioner i att hantera karta och kompass i bergsterräng. Kursen innehåller även en lektion fjällmeteorologi och hur man bäst läser och tolkar väderprognoser.


Första dagen genomför vi också en kamraträddningsworkshop där vi både avrostar våra räddningskunskaper och tittar lite djupare på ämnet.

There are no events in the selected category