vår filosofi
är att det finns inget bättre än att vara i bergen, oavsett om du åker skidor, bräda, klättrar i berg eller färdas med skoter. Vår målsättning är att du som går kurs hos oss efteråt ska känna att du fått med dig kunskap som ökar ditt intresse för att ge dig ut på nya äventyr – men med den respekt och kunskap som krävs för att kunna genomföra dina drömmar.

 
 

        Lavinkurs Grund -Friåkning 1

Det här är kursen för dig som åker offpist, går på topptur, kör snöskoter, klättrar is eller rör dig på något annat vis på vinterfjället. Kursen utgår ifrån människans sätt att fatta beslut och du får lära dig hur du kan bestämma var, när och hur du ska röra dig i eller i kring lavinterräng.

Vi kombinerar praktik ute i skarp lavinterräng med teori inomhus och självstudier i vår  webkurs

Kursen tar bland annat upp:

  • Avaluator – Ett beslutsstöd som hjälper dig att fatta rätt beslut.
  • Fasta åkregler – För att minimera riskerna i lavinterrängen.
  • Mänskliga faktorer – Vad påverkar oss att fatta sämre eller bättre beslut?
  • Kamraträddning – Hur du ska agera om det skett en lavinolycka.

Kursen innehåller också en lektion i första hjälpen vid lavinolyckor. Åre Lavincenter ligger i frontlinjen när det lavinspecifik första hjälpen. Efter kursen får du intyg från HLR-rådet som visar att du genomfört en HLR-utbildning.

Observera att HLR-momentet endast finns på de kurser som hålls i Åre på Lavincentret. 

 

 

11
dec
2020

Lavinkurs Grund

2020-12-11 9:00 am - 2016-02-13 16:00 pm
3,850.00

lavinkurs grund

Det här är en helt ny kurs för dig som åker offpist! Vi börjar få allt fler verktyg för att hjälpa oss att välja när och var vi ska åka offpist; lavinprognoser, terrängbedömningar och olika beslutstödssystem. Den här kursen lär dig att använda dessa verktyg och få en mall för "bästa praxis" när du rör dig i lavinterräng. Du får lära dig hur du anpassar din åkning efter rådande förhållanden och gruppen.